Tudatossá válni a gyermekekre

Tudatossá válni a gyermekekre | AZ1.HU
Siewert András

Siewert András

Olvasási idő: 2 perc
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Siewert András

Siewert András

A tudati fejlődés, a traumától-karmától való megszabadulás útjának fontos állomása, amikor elérkezünk oda, hogy képessé válunk figyelembe venni, a cselekedeteink hogyan hatnak a környezetünkre. A teremtést, a harmóniában maradás feltételeit tanuljuk ezzel. Ha fel akarjuk magunkat szabadítani a karmánk kötöttségei alól, tisztában kell lennünk azzal, hogy egyáltalán miképp jön létre a karma, miben rejlik a lényege.

Ennek kapcsán szeretném kiemelni, hogy vannak, akik nagyon érzékenyen reagálnak minden romboló, karmát építő energiára: a gyerekek. Mivel sokkal inkább ki vannak szolgáltatva a környezetüknek, a felnőttek döntéseinek következményei alapvetően befolyásolják a világukat. A gyermeki lélek tökéletesen tükrözi a környezete traumáit, karmáját.

Ráterheljük a saját bűneinket a gyerekekre, így adja át az egyik generáció a következőnek a karmáját. Mondok erre egy gyakorlati példát.

Férfiként megtetszik egy nő, akiről kiderül, hogy párkapcsolatban él, sőt anya. Ha létre is jön a kölcsönös vonzás, illúzió azt gondolni, hogy ennek bármi köze lesz a szeretethez. Ez a vonzás ugyanis traumát fog generálni, karmát fog építeni minden érintettben.

A befogadó gyermeki tudat szivacsként vonzza a traumát is

A karma alapja ebbe a helyzetben a gyermeki megélés lesz. Lehet, hogy nem tudja, mi történik az anyukája és egy idegen férfi között, de az energia megérkezik hozzá. Egy energia-rendszerben élnek, a szüleivel közös pszichés térben fejlődik. A szülők megélései, lelki-érzelmi folyamatai mélytudati rétegekben csapódnak le benne.

Beszűrődik a lelkivilágába egy idegen férfi energiája. Az érzés, hogy az anya figyelme nem a közös világukon van. Ebben pedig megjelenik a veszteségélmény, a félelem az idegen behatolótól, a csalódás a szeretetben, az összetartozásban, a jövő miatti szorongás.

Ismerős érzelmek? Hány olyan helyzet volt már az életedben, amikben ezt megélted? Eszedbe jutott valaha, hol lehet ezeknek az érzelmi megéléseidnek a gyökere, mitől viselnek meg újra és újra?

Itt az ideje leszámolni azzal az illúzióval, hogy a titoknak tartott cselekedeteink láthatatlanok. Minden, amit teszünk, érzünk, továbbgyűrűzik a környezetünkben élők lelkivilágába. A gyerekek pedig a maguk nyitott és befogadó lelkével mindent bevonzanak a környezetükből. A felnőttek összes lelki-testi bántalmazását, a sérüléseket, amiket egymásnak okoznak.

Így építi fel a mostani generáció az utódok karmáját. Az anyák és apák bűnei a gyerekeken keresztül jelennek meg a következő generációban. Ez a felismerés nem csak a buddhizmus sajátja. “Megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen” – olvassuk a Bibliában.

Tanuljunk meg tudatosak lenni arra, hogy amit teszünk, hogyan hathat a gyerekekre. Mi az a karma, amit tudatlanságunkban, figyelmetlenségünkben ráterhelünk a jövőre.

Hasznosnak találtad, amit olvastál? Köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal.

Biztosan feltűnt, hogy az oldalunkon nincsenek reklámok. Szeretnénk tisztán átadni azokat az üzeneteket, amiket fontosnak tartunk. Ugyanebből kifolyólag valamennyi rendezvényünk is ingyenes. Az egyesületünk részére nyújtott támogatások, adományok teszik lehetővé, hogy ez a jövőben is így maradjon.

Köszönjük, ha te is TÁMOGATSZ bennünket.

AZ1 hírlevél

Nem szeretnél lemaradni az oldalunkon megjelenő legújabb írásokról, a tervezett rendezvényeinkről? Iratkozz fel a hírlevelünkre, és időszakosan (max. 2 hetente egy alkalommal) kapsz tőlünk egy összefoglalót.

A hírlevelet bármikor lemondhatod az e-mailek alján található linkre kattintva.

Férfi blog

A spirituális férfi | AZ1.HU
A tudatos férfi

A spirituális férfi

Mit jelent a mai racionális, logikusan felépített világunkban spirituálisnak lenni? Miért segíthet hozzá bennünket egy kiegyensúlyozottabb élethez?

Tovább
"Három az egyben" tantra | AZ1.HU
A tudatos férfi

“Három az egyben” tantra

“Három az egyben”: érzékiség és érintés, testi egymásban levés és lelki összekapcsolódás. Egy tantra gyakorlat részletes leírása.

Tovább

ez is érdekelhet

Tantra és meditáció | AZ1.HU

Tantra és meditáció

A meditáció és a tantra élményének összekapcsolása a tudati fejlődés és a lelki mélységeink felfedezésének új dimenzióit tárja fel.

Egy-Lélek kapcsolatok | AZ1.HU

Légy a társam a lélek útján

Társakat találni a lélek útján az egyik legnagyobb kihívás. Nincs hozzá “kézikönyv”, a saját tapasztalatainkból próbálunk okulni.