Orbán ne menjen jósnak

Orbán Viktor | AZ1.HU
AZ1.HU

AZ1.HU

Olvasási idő: < 1 perc
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
AZ1.HU

AZ1.HU

„Április az, amikor azt mondhatom, hogy nagy valószínűséggel győzelmet hirdethetünk a járvány ellen” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

A miniszterelnök állítása ebben a formában erős csúsztatás. Egyrészt jelenleg semmilyen gyakorlati tapasztalattal nem rendelkezünk azzal kapcsolatban, a még fejlesztés alatt álló koronavírus-vakcina mennyire lesz hatékony. Kérdéses az is, milyen mennyiségben áll majd egyáltalán rendelkezésre, és hányan akarják/fogják beoltatni magukat. Szakmai vélemények szerint 50-70% átoltottsági arány alatt a járvány nem szorítható vissza. A közvélemény-kutatások viszont azt mutatják, Magyarországon más országokhoz képest kifejezetten magas az oltást elutasítók aránya (2020 szeptemberében: 46%). Végül pedig: influenza elleni védőoltásunk is van, ami nem jelenti azt, hogy ne lenne évről évre ismétlődő influenza járvány.

Részletesen írtunk a vakcina-fejlesztés folyamatáról és problémáiról, ebben 2021 nyarának elejére valószínűsítünk szélesebb körben elérhető koronavírus elleni vakcinát.

[Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI/ Benko Vivien Cher]

Hasznosnak találtad, amit olvastál? Köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal.

Biztosan feltűnt, hogy az oldalunkon nincsenek reklámok. Szeretnénk tisztán átadni azokat az üzneteket, amiket fontosnak tartunk. Ugyanebből kifolyólag valamennyi rendezvényünk is ingyenes. Az egyesületünk részére nyújtott támogatások, adományok teszik lehetővé, hogy ez a jövőben is így maradjon.

Köszönjük, ha te is TÁMOGATSZ bennünket.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

AZ1 hírlevél

Nem szeretnél lemaradni az oldalunkon megjelenő legújabb írásokról, a tervezett rendezvényeinkről? Iratkozz fel a hírlevelünkre, és időszakosan (max. 2 hetente egy alkalommal) kapsz tőlünk egy összefoglalót.

A hírlevelet bármikor lemondhatod az e-mailek alján található linkre kattintva.

Férfi blog

A spirituális férfi | AZ1.HU
Férfi blog

A spirituális férfi

Mit jelent a mai racionális, logikusan felépített világunkban spirituálisnak lenni? Miért segíthet hozzá bennünket egy kiegyensúlyozottabb élethez?

Tovább
"Három az egyben" tantra | AZ1.HU
Férfi blog

“Három az egyben” tantra

“Három az egyben”: érzékiség és érintés, testi egymásban levés és lelki összekapcsolódás. Egy tantra gyakorlat részletes leírása.

Tovább

ez is érdekelhet

Spirituális otthon | AZ1.HU

Az otthon mint spirituális élmény

Az otthonteremtés spirituális gyökerei ugyanannyira ősiek, mint maga az élet. Egy hely, ahol biztonságra és örömre lelhetünk. Mit jelképez?

Földbárka | AZ1.HU

Mi a földbárka?

Mit takar a földbárka kifejezés, és hogyan segíthet abban, hogy olcsó és fenntarható otthonokat építhessünk magunknak?