Orbán ne menjen jósnak

Orbán Viktor | AZ1.HU
AZ1.HU

AZ1.HU

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
AZ1.HU

AZ1.HU

„Április az, amikor azt mondhatom, hogy nagy valószínűséggel győzelmet hirdethetünk a járvány ellen” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

A miniszterelnök állítása ebben a formában erős csúsztatás. Egyrészt jelenleg semmilyen gyakorlati tapasztalattal nem rendelkezünk azzal kapcsolatban, a még fejlesztés alatt álló koronavírus-vakcina mennyire lesz hatékony. Kérdéses az is, milyen mennyiségben áll majd egyáltalán rendelkezésre, és hányan akarják/fogják beoltatni magukat. Szakmai vélemények szerint 50-70% átoltottsági arány alatt a járvány nem szorítható vissza. A közvélemény-kutatások viszont azt mutatják, Magyarországon más országokhoz képest kifejezetten magas az oltást elutasítók aránya (2020 szeptemberében: 46%). Végül pedig: influenza elleni védőoltásunk is van, ami nem jelenti azt, hogy ne lenne évről évre ismétlődő influenza járvány.

Részletesen írtunk a vakcina-fejlesztés folyamatáról és problémáiról, ebben 2021 nyarának elejére valószínűsítünk szélesebb körben elérhető koronavírus elleni vakcinát.

[Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI/ Benko Vivien Cher]

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

AZ1 figyelő

Nem szeretnél lemaradni arról, hogy szerintünk milyen fontos dolgok történtek a világban? Iratkozz fel, és heti egy alkalommal postázzuk az e-mail címedre az ingyenes AZ1 Figyelőt. 

Legújabb hírek

ez is érdekelhet