Nehézfegyverzetet vont össze Irán az azeri határnál

Iráni fegyverzet összevonás az azeri határon | AZ1.HU
AZ1.HU

AZ1.HU

Olvasási idő: < 1 perc
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
AZ1.HU

AZ1.HU

Irán jelentős mennyiségű nehézfegyverzetet (tankokat és páncélozott csapatszállítókat) vont össze az Azerbajdzsánnal közös határon. Csak érdekességként:  közöttük több tucat amerikai gyártmányú M113-as harcjárművet. Az összevonás oka az lehet, hogy tartanak a Hegyi-Karabahért folyó örmény-azeri harcok további eszkalációjától, illetve az Azerbajdzsán oldalán egyre nagyobb számban harcoló, török támogatású milíciák beszivárgásától iráni területekre.

Az ország a szíriai polgárháborúban Asszad oldalán áll, és 2013 óta több ezer fegyveressel támogatja a szír reguláris erőket, az évek során jelentős katonai logisztikai központokat és bázisokat épített ki Szíria területén. Az iráni alakulatok tehát Szíriában azokkal a török támogatású milíciákkal harcolnak, akiket az elmúlt hetekben Törökország áthelyezett a szomszédos Azerbajdzsánba.

Hasznosnak találtad, amit olvastál? Köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal.

Biztosan feltűnt, hogy az oldalunkon nincsenek reklámok. Szeretnénk tisztán átadni azokat az üzneteket, amiket fontosnak tartunk. Ugyanebből kifolyólag valamennyi rendezvényünk is ingyenes. Az egyesületünk részére nyújtott támogatások, adományok teszik lehetővé, hogy ez a jövőben is így maradjon.

Köszönjük, ha te is TÁMOGATSZ bennünket.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

AZ1 hírlevél

Nem szeretnél lemaradni az oldalunkon megjelenő legújabb írásokról, a tervezett rendezvényeinkről? Iratkozz fel a hírlevelünkre, és időszakosan (max. 2 hetente egy alkalommal) kapsz tőlünk egy összefoglalót.

A hírlevelet bármikor lemondhatod az e-mailek alján található linkre kattintva.

Férfi blog

A spirituális férfi | AZ1.HU
Férfi blog

A spirituális férfi

Mit jelent a mai racionális, logikusan felépített világunkban spirituálisnak lenni? Miért segíthet hozzá bennünket egy kiegyensúlyozottabb élethez?

Tovább
"Három az egyben" tantra | AZ1.HU
Férfi blog

“Három az egyben” tantra

“Három az egyben”: érzékiség és érintés, testi egymásban levés és lelki összekapcsolódás. Egy tantra gyakorlat részletes leírása.

Tovább

ez is érdekelhet

Spirituális otthon | AZ1.HU

Az otthon mint spirituális élmény

Az otthonteremtés spirituális gyökerei ugyanannyira ősiek, mint maga az élet. Egy hely, ahol biztonságra és örömre lelhetünk. Mit jelképez?

Földbárka | AZ1.HU

Mi a földbárka?

Mit takar a földbárka kifejezés, és hogyan segíthet abban, hogy olcsó és fenntarható otthonokat építhessünk magunknak?