Nehézfegyverzetet vont össze Irán az azeri határnál

Iráni fegyverzet összevonás az azeri határon | AZ1.HU
AZ1.HU

AZ1.HU

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
AZ1.HU

AZ1.HU

Irán jelentős mennyiségű nehézfegyverzetet (tankokat és páncélozott csapatszállítókat) vont össze az Azerbajdzsánnal közös határon. Csak érdekességként:  közöttük több tucat amerikai gyártmányú M113-as harcjárművet. Az összevonás oka az lehet, hogy tartanak a Hegyi-Karabahért folyó örmény-azeri harcok további eszkalációjától, illetve az Azerbajdzsán oldalán egyre nagyobb számban harcoló, török támogatású milíciák beszivárgásától iráni területekre.

Az ország a szíriai polgárháborúban Asszad oldalán áll, és 2013 óta több ezer fegyveressel támogatja a szír reguláris erőket, az évek során jelentős katonai logisztikai központokat és bázisokat épített ki Szíria területén. Az iráni alakulatok tehát Szíriában azokkal a török támogatású milíciákkal harcolnak, akiket az elmúlt hetekben Törökország áthelyezett a szomszédos Azerbajdzsánba.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

AZ1 figyelő

Nem szeretnél lemaradni arról, hogy szerintünk milyen fontos dolgok történtek a világban? Iratkozz fel, és heti egy alkalommal postázzuk az e-mail címedre az ingyenes AZ1 Figyelőt. 

Legújabb hírek

ez is érdekelhet