Most cselekedj - AZ1.HU #idő

Ha ma elültetünk egy gyümölcsfa csemetét, nem várjuk el, hogy már holnap leszedhessük a termését. Megtanultuk a tapasztalataink alapján, hogy ehhez idő kell. Mégis, a modern kor emberének az egyik legjellemzőbb tulajdonsága: a türelmetlenség. Lehetőség szerint azonnal akarunk mindent. Ez a mentalitás lett annak a fogyasztói társadalomnak a motorja, ami a tönk szélére sodorta a természetet. Sőt, ez a habitus jellemzi az emberi kapcsolatainkat, a mindennapi döntéseinket. Az emberiség a birtoklási vágy és a türelmetlenség ördögi kombinációjával ássa a saját sírját.

Nem csak az almának, hanem a cselekedeteknek, sőt a gondolatoknak és érzelmeknek is van érési folyamata. Hiába vezetnek a legjobb szándékok, ha nem a megfelelő időben lépsz, lehet, hogy pont az ellenkező hatást éred el, mint amit szerettél volna. Talán már neked is volt ilyen élményed életed során. Adódik a kérdés: honnan tudhatom, hogy mikor ért meg egy gondolat, mikor érdemes cselekvésre váltani? Mikor mondhatom azt: itt az idő? Különösen a mai világban égető a kérdés, mert egyre gyakrabban hallunk figyelmeztető szavakat: most azonnal kell cselekedni, különben baj lesz.

Az alábbi ábrára sokszor fogok még hivatkozni ezen az oldalon, ami a leggyakoribb emberi érzelmeket rendszerezi. Ha úgy kezdted el olvasni ezt az írást, hogy még nem vagy tisztában azzal, hogyan keletkeznek az érzelmek és mi a jelentőségük, akkor azt javaslatom, először olvasd el a “Semmit sem értesz?” című bejegyzést.

Érzelmi kör / YAZ és DAI állapotok - AZ1.hu

A te személyes harcod

Amíg párhuzamosan adsz teret az elmédben a YAZ és a DAI által modulált információknak, a két klaszter mélytudati feszültsége át fogja járni a mindennapjaidat is. Ha hagyod, hogy az életedet birtokba vegye a DAI információs tere, ez nagy valószínűséggel azt eredményezi, hogy elkezded szomatizálni ezeket az energiákat: változatos betegségtüneteket produkál a tested, mivel sejtszinten nem vagyunk kompatibilisek a DAI-energiákkal. Érdemes tüzetesen elemezned önmagad állapotát és működését a fenti ábra alapján. Milyen témákon csúszol meg, és adsz teret azoknak az érzelmi állapotoknak, amik DAI-információkat tartalmaznak?

Ezen a ponton válik az emberiség történelmét időtlen idők óta átszövő YAZ-DAI konfliktus a te személyes harcoddá. A körforgási folyamatból kilépni nem tudsz. Minden pillanatban hozol döntéseket, fogalmazol meg gondolatokat, élsz át érzéseket, amelyekkel vagy az egyik, vagy a másik oldalt erősíted. Ezekbe vagy belesodródsz, vagy képessé válsz arra, hogy tudatosan érzékeld a rajtad átáramló mentális-érzelmi tartalmakat, és proaktívan befolyásold a további útjukat.

Mikor lesznek a leghatékonyabbak a cselekedeteink?

A cselekedeteid akkor válnak a leghatékonyabbá, ha gondolat- és érzelemvilágodat a fehér körön belül tudod tartani, tehát a koherensen a YAZ-energiák dominálják. Elméletileg ugyanez a hatékonyság jellemezne, ha tisztán hozod a DAI-energiákat, a külső szürke kör állapotát. Ez viszont – ahogy az előbb már említettem – minden eddigi tapasztalat szerint nem kompatibilis a sejtszintű működésünkkel. Nem találkoztam még olyan emberrel, aki sikeresen integrálta volna biológiai szinten a DAI-információkat.

Az ok pedig egyszerű, mondhatni fizikai törvényszerűségekből fakad: minél több erőhatás mutat ugyanabba az irányba, annál nagyobb lesz az eredő erő. Hogy mennyi erő rejlik egy gondolat vagy egy érzelem mögött, azt te is megtapasztalod nap mint nap. Hogy sikeres legyen a harc a Földért, végeredményben egyetlen dolog kell: hogy gondolataink, érzelmeink és cselekedeteink ereje ugyanabba az irányba mutasson. Ezt a harcot bármikor elkezdheted, ebben a pillanatban is.

Az idő és a tér. Az oldalon olvasható információk elméleti alapját a PSYNET kutatásai adják. További elméleti alapokat itt olvashatsz.
  •  
  •  
  •