András - AZ1.HU

Üdvözöllek, András vagyok, AZ1 értelmi szerzője. Azt vettem a fejembe, hogy az élet elsőre bonyolultnak tűnő kérdéseire egy 5 éves gyerek intuitásával, egyszerűségével keresek választ. Ugyanis az lett a benyomásom az évek során, hogy egy mesterségesen túlbonyolított és túlszabályzott világot alakítottunk ki magunknak. Egyre nehezebb benne kiigazodni, meglátni a különbséget jó és rossz között; eldönteni, mikor mi a helyes döntés, és miért.

Amikor közel 30 évvel ezelőtt belevágtam néhány társammal az emberi elme (tudat) mélységeinek tanulmányozásába, még csak egy alig ismert tudományterület iránti érdeklődés motivált.

Lenyűgözött, hogy mennyi titokzatos folyamat zajlik az elmében. Némi gyakorlással szinte bármilyen emléket elővarázsolhatunk a mélységeiből. Egy olyan időutazásba merülhetünk el, amelynek nincsenek határai, még az édesanyánk méhében átélt érzéseink is felszínre törhetnek. 

Számtalan megmagyarázhatatlan jelenséget is megfigyelhettünk: olyan képeket és érzéseket is felszínre dob az elme, amelyek látszólag teljesen más időben és térben születtek. Régi vagy akár jövendőbelinek tűnő korokban játszódnak, olyan helyszíneken, ahol tudomásunk szerint sosem jártunk. Sőt, volt, akinek arról voltak “emlékei”, hogy delfinként úszik az óceánban.

Aztán ott vannak az álmok: nem csak vadidegen emberek bukkannak fel bennük, hanem tele vannak irracionális eseményekkel és elemekkel.

Az első kérdés, ami mindenkiben felvetődik: hol húzódik a határ valóság és fantázia között? Egyáltalán hogyan lehet definiálni ezeket a fogalmakat, ha az ember az elme mélységeit kutatja?

Lépésről lépésre haladva bontakozott ki előttünk egy teljesen új világ, és az abban rejlő elképesztő lehetőségek. Amiről ezen az oldalon olvashatsz, a kis csoportunk saját tapasztalatain, és az azokból levont következtetéseken alapul.

A mélytudaton keresztül kapcsolódunk a természethez

felismerések és az abból kialakított világkép lényegét ide kattintva olvashatod el. Ami most mindebből számunkra lényeges: az a megállapítás, hogy mélytudati szinten nem csak emberek világa rendelkezik közös gyökerekkel, és kapcsolódik ezáltal össze egy egységes információs rendszerré, hanem ennek része a teljes élővilág is. A létezés tehát egymáshoz  kapcsolódó körforgásos folyamatok sokasága, ahol a gondolatok és érzelmek szintjén is hatunk egymásra, az egész élő környezetünkre.

Ezt jó hírnek vagy rossz hírnek is tekinthetjük, nézőpont kérdése. Ebből a megállapításból ugyanis az következik, hogy az emberiség mentális-érzelmi folyamatai beépülnek az élővilág biológiai szerkezetébe. Erősen leegyszerűsítve: ha például több az emberi agresszió, az egész élővilág eltolódik egy agresszívebb irányba. Az ezzel ellentétes hatások (mint pl. az empátia, együttérzés), szintén hatással vannak az élővilágra. Sokkal mélyebb összefüggések vannak a természet egyre látványosabb polarizálódása, és az emberi társadalmak szélsőségessé válása között, mint elsőre gondolnánk. 

Hiperelme (kollektív mélytudat) - AZ1.HU

A leglényegesebb következtetésünk: AZ EMBERISÉG ÉS A FÖLD JÖVŐJE LEGALÁBB ANNYIRA A GONDOLATAINKON ÉS ÉRZELMEINKEN MÚLIK, MINT A CSELEKEDETEINKEN. Sőt, még kontrasztosabbá is tehetjük ezt a kijelentést. Hiába gyűjtesz szelektíven hulladékot, kerülöd a műanyagok használatát, tömegközlekedsz autózás helyett vagy nem eszel húst, ha közben olyan “negatív” gondolati és érzelmi folyamatok játszódnak le benned, amelyek alámerülve a mélytudatba automatikusan bekerülnek az élő rendszer körforgási folyamataiba, és a cselekedeteiddel ellentetés hatást fejtenek ki.

Egyre többen foglalkoznak már azzal, milyen emberi életmód lenne fenntartható, kompatibilis a természetben betöltött szerepünkkel. Amivel viszont még szinte senki sem foglalkozik, az a mélytudati oldal. Hogy mire kell figyelnünk, ha összhangba akarjuk hozni a cselekedeteinket a mentális/érzelmi működésünkkel, és ne az legyen a vége, hogy az egyik kezünkkel építünk, a másikkal rombolunk.

AZ1 és szocioamoria: kulcs a jövőhöz

AZ1 egyrészt egy pszichológiai – metafizikai kutatási projekt, amelynek célja az elme, a mélytudat, a kollektív mélytudat működésének jobb megismerése, és azoknak a kölcsönhatásoknak a feltérképezése, amelyek ezeket a pszichés rendszereket összekötik egymással és a fizikai világgal. Mindezt úgy, hogy az ismereteket és tapasztalatokat lehetőleg egyszerűen, mindél szélesebb kör számára érthetően fogalmazza meg.

AZ1 azonban nem csak elméleti kutatás, hanem egyben a tanulságok átültetése a gyakorlatba, a mindennapi életünkbe, hiszen csak a tapasztalat mutatja meg, hogy az ismeretek mennyiben használhatóak széles körben, és mennyire hatékonyak az emberiség előtt álló kollektív problémák megoldásában. Azt a szemléletmódot, amelyben megvalósítjuk az elméletet, szocioamoriának neveztük el, erről többet itt olvashatsz.

Felelősség körök és szocioamor közösségek - AZ1.HU

A következő időszak egyik feladata számunkra, hogy a szocioamoria szemléletmódján alapuló magcsoportot hozunk létre AZ1SÉG elnevezéssel. Ezzel egyrészt az a célunk, hogy további tapasztalatokat szerezzünk a szocioamoria gyakorlati megvalósíthatóságával kapcsolatban. Másrészt szeretnénk gyarapítani az ismereteinket a mélytudattal kapcsolatban, a megszerzett tudást pedig proaktívan hasznosítani azoknak a körforgási láncolatoknak a befolyásolására, amelyekkel lassíthatóak vagy megfordíthatóak az élővilágot károsító folyamatok. Erre a magcsoportra azért van szükség, mert tapasztalataink szerint nagyfokú elköteleződés kell ahhoz, hogy valaki hatékonyan el tudjon merülni a mélytudat világában, és ez leköti a rendelkezésünkre álló idő és figyelem nagy részét. AZ1SÉG tagjai ezért az elképzeléseink szerint egy átmeneti felkészülési időszakot követően közösen élnek egy élettérben és együtt menedzselik a mindennapjaikat is.

További információkat AZ1SÉG-tervekkel kapcsolatban itt olvashatsz.

Kattints, ha:

Kapcsolódás - AZ1.HU
Naprakész kapcsolat - AZ1.HU
Támogatom - AZ1.HU
  •  
  •  
  •