Közel száz delfin pusztult el Ausztrália partjainál

Közel száz delfin pusztult el Ausztrália partjainál | AZ1.HU
AZ1.HU

AZ1.HU

Olvasási idő: < 1 perc
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
AZ1.HU

AZ1.HU

Drámai delfinhalál Ausztráliában, ahol majdnem ötszáz gömbölyűfejű-delfin vetődött partra. Ez az eddigi legsúlyosabb ilyen eset az ország történetében. A delfinek legalább harmada már elpusztult, mire megtalálták őket a helyi vadvédelmi hatóságok Tasmánia szigetének sekély partmenti vizeiben.
Több mint hatvan szakember és önkéntes segítségével mentőakció indult, amelynek keretében minél több, még élő állatot megpróbálnak visszavontatni a nyílt tengerbe.
A gömbölyűfejű-delfinek rendkívül szociálisak, jellemzően több száz fős csoportokban élnek (ezek az ún. iskolák), amiket egy-egy vezérállat irányít. Ha a vezér úszás közben segély vízbe keveredik, a többiek is követik, ez a nagy létszámú partravetődések háttere. Hogy pontosan miért tévednek a vízben egyébként kitűnően tájékozódó állatok a számukra veszélyes vízmélységű partokra, még nem pontosan tisztázott. Egyes kutatások szerint a tengeri hajók szonárjai zavarják meg a tájékozódó képességüket.
Címlapfotó: A kép csak illusztráció, nem a helyszínen készül. Forrás: Oregon State University [CC BY-SA 2.0.]

Hasznosnak találtad, amit olvastál? Köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal.

Biztosan feltűnt, hogy az oldalunkon nincsenek reklámok. Szeretnénk tisztán átadni azokat az üzneteket, amiket fontosnak tartunk. Ugyanebből kifolyólag valamennyi rendezvényünk is ingyenes. Az egyesületünk részére nyújtott támogatások, adományok teszik lehetővé, hogy ez a jövőben is így maradjon.

Köszönjük, ha te is TÁMOGATSZ bennünket.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

AZ1 hírlevél

Nem szeretnél lemaradni az oldalunkon megjelenő legújabb írásokról, a tervezett rendezvényeinkről? Iratkozz fel a hírlevelünkre, és időszakosan (max. 2 hetente egy alkalommal) kapsz tőlünk egy összefoglalót.

A hírlevelet bármikor lemondhatod az e-mailek alján található linkre kattintva.

Férfi blog

A spirituális férfi | AZ1.HU
Férfi blog

A spirituális férfi

Mit jelent a mai racionális, logikusan felépített világunkban spirituálisnak lenni? Miért segíthet hozzá bennünket egy kiegyensúlyozottabb élethez?

Tovább
"Három az egyben" tantra | AZ1.HU
Férfi blog

“Három az egyben” tantra

“Három az egyben”: érzékiség és érintés, testi egymásban levés és lelki összekapcsolódás. Egy tantra gyakorlat részletes leírása.

Tovább

ez is érdekelhet

Spirituális otthon | AZ1.HU

Az otthon mint spirituális élmény

Az otthonteremtés spirituális gyökerei ugyanannyira ősiek, mint maga az élet. Egy hely, ahol biztonságra és örömre lelhetünk. Mit jelképez?

Földbárka | AZ1.HU

Mi a földbárka?

Mit takar a földbárka kifejezés, és hogyan segíthet abban, hogy olcsó és fenntarható otthonokat építhessünk magunknak?