Kína úgy döntött, náluk már nincs koronavírus

Kína és a koronavírus | AZ1.HU
AZ1.HU

AZ1.HU

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
AZ1.HU

AZ1.HU

Amíg nálunk új csúcsokat dönt a covid-19 járvány, Kína ünnepel. Az országban hetek óta az a hivatalos kommunikáció, hogy sikeres volt a járvány elleni küzdelem.


Xi Jinping (ejtsd: Hszi Csin-ping), az 1,4 milliárd lakosú ország elsőszámú embere ennek örömére egy színpompás rendezvény keretében “A Nemzet Hőse” érdemrendet adományozta olyan orvosoknak, virológusoknak, akik a kínai kormány szerint kiemelkedő munkát végeztek a járvány elleni küzdelemben.


A rendezvény apropója az volt, hogy a kínai hatóságok szerint az országban 18 napja nincs új fertőzött, csak pár tucat külföldről hazatért és karanténba zárt embernél mutatták ki a vírust.

Kritikusok szerint a kínai kormány kommunikációja csak propagandafogás. A vezetés úgy dönthetett, hogy két rossz közül a járvány a kisebbik, a kínai gazdaság teljesítőképességének visszaesése jelentené a nagyobb bajt.


A kínai állami hírtelevízió által élőben közvetített ceremóniából vágtunk össze pár jelenet, jól látszik: se maszkok, se távolságtartás.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

AZ1 figyelő

Nem szeretnél lemaradni arról, hogy szerintünk milyen fontos dolgok történtek a világban? Iratkozz fel, és heti egy alkalommal postázzuk az e-mail címedre az ingyenes AZ1 Figyelőt. 

Legújabb hírek

ez is érdekelhet