Kapcsolatban állunk földönkívüliekkel – állítja az izraeli katonai űrkutatás volt vezetője

Kapcsolatban állunk földönkívüliekkel | AZ1.HU
Siewert András

Siewert András

Olvasási idő: 2 perc
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Siewert András

Siewert András

Egy izraeli lap hívta fel a figyelmet egy friss interjúra, ami szombaton jelent meg Haim Eshed professzorral. Ebben az izraeli űrkutatás egyik kiemelkedő alakjának számító szakember azt állítja, hogy a földönkívüliek kapcsolatban állnak egyes földi intézményekkel, de azt kérték, ez egyelőre ne legyen publikus, mert az emberiség erre nem áll készen. A professzor szerint Donald Trump amerikai elnök is tisztában van ezzel a ténnyel, továbbá azt is állítja, hogy egy felszín alatti marsi bázis képezi a földönkívüliekkel létrejött együttműködés egyik alappillérét. Néhány amerikai űrhajós is tartózkodik ezen a bázison.

Kicsoda Haim Eshed?

A magyar média Eshedre az izraeli űrprogram volt vezetőjeként hivatkozik, ez azonban pontatlan. A most 87 éves professzorra az izraeli sajtó az ország műholdas programjának atyjaként tekint. Űrhajózástechnikából doktorált, 1965-től szolgált az izraeli hadsereg hírszerzési részlegénél kutatási-fejlesztési pozíciókban, később ennek a vezetője lett.

Haim Eshed | AZ1.HU

A katonai karrierje után a Technion Űrkutatási Intézet professzora lett. 1981-ben annak az izraeli védemi minisztérium alá tartozó részlegnek az igazgatója, ami a katonai műholdak fejlesztéséért volt felelős, innen vonult nyugdíjba 2011-ben. Eshed háromszor kapta meg Izrael állam egyik legmagasabb rangú katonai kitüntetését (Eliahu Golomb Israel Security Prize). A professzor tehát mindvégig katonai vonalon szolgált, nem volt az Izraeli Űrkutatási Ügynökség (az amerikai NASA izraeli megfelelőjének) vezetője.

Haim Eshed azt mondta a lapnak, nincs veszítenivalója azzal, hogy ilyen állításokat tegyen a földönkívüliekkel kapcsolatban. Szerinte öt évvel ezelőtt még mindenki bolondnak nézte volna, de ma már cizelláltabbak a reakciók.

Egy héttel ezelőtt Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke kapott egy számára láthatóan váratlan kérdést Stephen Colbert műsorában. A műsorvezető arra volt kíváncsi, Obama közismert sci-fi rajongóként elnökként tudni akarta-e, milyen információk állnak az Egyesült Államok rendelkezésére az UFO-król. Az ex-elnök válasza: “Természetesen rákérdeztem”. És? – kérdez vissza a műsorvezető. “Erről nem beszélhetek. Sajnálom.” Colbert a választ igenként interpretálta.

A téma az interjúban 9 perc 26 másodpercnél kezdődik.

Hasznosnak találtad, amit olvastál? Köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal.

Biztosan feltűnt, hogy az oldalunkon nincsenek reklámok. Szeretnénk tisztán átadni azokat az üzneteket, amiket fontosnak tartunk. Ugyanebből kifolyólag valamennyi rendezvényünk is ingyenes. Az egyesületünk részére nyújtott támogatások, adományok teszik lehetővé, hogy ez a jövőben is így maradjon.

Köszönjük, ha te is TÁMOGATSZ bennünket.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

AZ1 hírlevél

Nem szeretnél lemaradni az oldalunkon megjelenő legújabb írásokról, a tervezett rendezvényeinkről? Iratkozz fel a hírlevelünkre, és időszakosan (max. 2 hetente egy alkalommal) kapsz tőlünk egy összefoglalót.

A hírlevelet bármikor lemondhatod az e-mailek alján található linkre kattintva.

Férfi blog

A spirituális férfi | AZ1.HU
Férfi blog

A spirituális férfi

Mit jelent a mai racionális, logikusan felépített világunkban spirituálisnak lenni? Miért segíthet hozzá bennünket egy kiegyensúlyozottabb élethez?

Tovább
"Három az egyben" tantra | AZ1.HU
Férfi blog

“Három az egyben” tantra

“Három az egyben”: érzékiség és érintés, testi egymásban levés és lelki összekapcsolódás. Egy tantra gyakorlat részletes leírása.

Tovább

ez is érdekelhet

Spirituális otthon | AZ1.HU

Az otthon mint spirituális élmény

Az otthonteremtés spirituális gyökerei ugyanannyira ősiek, mint maga az élet. Egy hely, ahol biztonságra és örömre lelhetünk. Mit jelképez?

Földbárka | AZ1.HU

Mi a földbárka?

Mit takar a földbárka kifejezés, és hogyan segíthet abban, hogy olcsó és fenntarható otthonokat építhessünk magunknak?