Kapcsolatban állunk földönkívüliekkel – állítja az izraeli katonai űrkutatás volt vezetője

Kapcsolatban állunk földönkívüliekkel | AZ1.HU
Siewert András

Siewert András

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Siewert András

Siewert András

Egy izraeli lap hívta fel a figyelmet egy friss interjúra, ami szombaton jelent meg Haim Eshed professzorral. Ebben az izraeli űrkutatás egyik kiemelkedő alakjának számító szakember azt állítja, hogy a földönkívüliek kapcsolatban állnak egyes földi intézményekkel, de azt kérték, ez egyelőre ne legyen publikus, mert az emberiség erre nem áll készen. A professzor szerint Donald Trump amerikai elnök is tisztában van ezzel a ténnyel, továbbá azt is állítja, hogy egy felszín alatti marsi bázis képezi a földönkívüliekkel létrejött együttműködés egyik alappillérét. Néhány amerikai űrhajós is tartózkodik ezen a bázison.

Kicsoda Haim Eshed?

A magyar média Eshedre az izraeli űrprogram volt vezetőjeként hivatkozik, ez azonban pontatlan. A most 87 éves professzorra az izraeli sajtó az ország műholdas programjának atyjaként tekint. Űrhajózástechnikából doktorált, 1965-től szolgált az izraeli hadsereg hírszerzési részlegénél kutatási-fejlesztési pozíciókban, később ennek a vezetője lett.

Haim Eshed | AZ1.HU

A katonai karrierje után a Technion Űrkutatási Intézet professzora lett. 1981-ben annak az izraeli védemi minisztérium alá tartozó részlegnek az igazgatója, ami a katonai műholdak fejlesztéséért volt felelős, innen vonult nyugdíjba 2011-ben. Eshed háromszor kapta meg Izrael állam egyik legmagasabb rangú katonai kitüntetését (Eliahu Golomb Israel Security Prize). A professzor tehát mindvégig katonai vonalon szolgált, nem volt az Izraeli Űrkutatási Ügynökség (az amerikai NASA izraeli megfelelőjének) vezetője.

Haim Eshed azt mondta a lapnak, nincs veszítenivalója azzal, hogy ilyen állításokat tegyen a földönkívüliekkel kapcsolatban. Szerinte öt évvel ezelőtt még mindenki bolondnak nézte volna, de ma már cizelláltabbak a reakciók.

Egy héttel ezelőtt Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke kapott egy számára láthatóan váratlan kérdést Stephen Colbert műsorában. A műsorvezető arra volt kíváncsi, Obama közismert sci-fi rajongóként elnökként tudni akarta-e, milyen információk állnak az Egyesült Államok rendelkezésére az UFO-król. Az ex-elnök válasza: “Természetesen rákérdeztem”. És? – kérdez vissza a műsorvezető. “Erről nem beszélhetek. Sajnálom.” Colbert a választ igenként interpretálta.

A téma az interjúban 9 perc 26 másodpercnél kezdődik.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

AZ1 figyelő

Nem szeretnél lemaradni arról, hogy szerintünk milyen fontos dolgok történtek a világban? Iratkozz fel, és heti egy alkalommal postázzuk az e-mail címedre az ingyenes AZ1 Figyelőt. 

Legújabb hírek

ez is érdekelhet