Gyermekek forradalma - AZ1.HU

Sok felnőtt számára meglepő tapasztalat, a politikai elit pedig kezelni sem tudja igazán, hogy a klímavédelmi kampány gerincét iskoláskorú fiatalok és gyermekek képezik. Nem tudom, volt-e már arra példa az emberi történelemben, hogy az egész civilizációt érintő kardinális probléma arca egy 16 éves lány. Aki nemes egyszerűséggel szegezi neki a felnőtteknek a kérdést: Hogyan képzelitek, hogy elveszitek a jövőnket?

A meglepetések sora azonban még csak most veszi kezdetét. 

A gyermekek pszichés érzékenységük révén még sokkal intenzívebben reagálják le a mélytudati hatásokat, mint egy felnőtt. Márpedig a jelek azt mutatják, hogy a kollektív mélytudat úgy forrong, mint a láva a vulkán mélyében. És ha csak a töredéke a felszínre kerül a gyermekek által, a jelenlegi világunkban kő kövön nem marad. Már a bölcsők ringatják azokat a milliókat, akik így vagy úgy, de egy generáció alatt atomjaitól fogják újrarendezni az emberi civilizációt. Az ő forradalmuk nem az utcán zajlik, hanem a négy fal között. Az apróságok ellentmondást nem tűrően öntik a világra a mélytudat forrongó láváját, sosem látott érzelmi viharokkal söpörnek végig a felnőttek kocka mentális világán és érzelmi sivárságán.

Mehet a kukába minden eddig megírt könyv a nevelésről, pszichológiáról, elképzelés a családi életről. A kisgyermekek lázadása egyetlen üzeneten alapul: ti felnőttek, vagy hátrahagytok mindent, amit annyira fontosnak és értékesnek tartotok a világotokban, és FIGYELTEK ránk, azokra az üzenetekre, amiket hozunk nektek, vagy egyszerűen nem lesz következő generáció. És akkor ti bölcs felnőttek végigszenvedhetitek az emberi faj utolsó generációjának fájdalmas kálváriáját.

A gyermekek valósága hozhat megváltást

Tanulja már meg végre a felnőtt világ, hogy a figyelem zavarának tartott jelenség (ADHD) csupán annyit jelent: az elme figyelmének fókusza nem a fizikai világon van. Ez nem betegség, hanem a természetes állapot. Az a nem normális, ahogyan a természettől elszakadt felnőttek világa érzékeli és kezeli a “valóságot”. Nem véletlenül futott zsákutcába az emberi civilizáció, sodródik az összeomlás felé mindaz, amit igaznak és valóságosnak hiszünk. A felszínes látszat ellenére nem a Celsius fokok döntenek a jövőnkről. Azok csak a természet lázának tünetei.

A problémák oka sokkal mélyebben van, és egyetlen gondolatban is összefoglalható: nincs tudatos kapcsolódásunk a gyökereinkhez. A létezésnek azon tartományaihoz, ahol a gondolataink és érzelmeink forrásai találhatóak. A tiéd, az enyém, a macskádé, a kutyádé, az erdőé. A válságot, a lázálmokat, a gyermekek lázadását a közös források nem-értése és nem-érzése váltja ki.

Ha azokhoz a megoldási mechanizmusok ragaszkodunk, amiket jelenleg igaznak gondolunk, ha a gyermekeket akarjuk a saját képünkre formálni, a bukás garantált. A megoldás már 2000 éve elhangzott: “Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, …mert övék az Isten országa.” Nekünk kell megértenünk az ő világukat, adaptálnunk a mindennapokba az ő valóságukat. Mégha ez azzal is jár, hogy alapjaitól kell újjáépítenünk az emberi világot.

Kattints, ha:

Kapcsolódás - AZ1.HU
Naprakész kapcsolat - AZ1.HU
Támogatom - AZ1.HU
  •  
  •  
  •