Ezrével menekülnek az örmények

Örmény katona a Hegyi-Karabah körüli harcokban | AZ1.HU
AZ1.HU

AZ1.HU

Olvasási idő: < 1 perc
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
AZ1.HU

AZ1.HU

A Hegyi-Karabah körül néhány hete fellángolt háború újabb menekülthullámot generál. A török milicisták támogatásával indult azeri invázió már csak kilométerekre van Sztyepanakert-től, a régió legnagyobb városától, amit szinte kizárólag örmények laknak.

Az 50 ezer lakosú települést a szociális médiákban terjedő hírek szerint ma reggel óta több ezren próbálják elhagyni, a városból kivezető utak bedugultak az autóval menekülő emberektől.

Törökország 2018-ig hárommillió szír menekültet fogadott be, azóta azonban lezárta a határait, és az általa támogatott katonai akciókkal több százezres menekülthullámokat generált a környező országokban. A szíriai Afrin és Rojava kurd lakosainak elüldözése után most Hegyi-Karabah örmény lakosainak kell menekülniük.

A magyar kormány ugyan menekülteket nem fogad be, és szeret az iszlám térhódításával riogatni, de a konfliktusokban mégis az új-oszmán birodalmi álmokat dédelgető Törökország, ill. az általa támogatott Azerbajdzsán mellett áll.

Hasznosnak találtad, amit olvastál? Köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal.

Biztosan feltűnt, hogy az oldalunkon nincsenek reklámok. Szeretnénk tisztán átadni azokat az üzneteket, amiket fontosnak tartunk. Ugyanebből kifolyólag valamennyi rendezvényünk is ingyenes. Az egyesületünk részére nyújtott támogatások, adományok teszik lehetővé, hogy ez a jövőben is így maradjon.

Köszönjük, ha te is TÁMOGATSZ bennünket.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

AZ1 hírlevél

Nem szeretnél lemaradni az oldalunkon megjelenő legújabb írásokról, a tervezett rendezvényeinkről? Iratkozz fel a hírlevelünkre, és időszakosan (max. 2 hetente egy alkalommal) kapsz tőlünk egy összefoglalót.

A hírlevelet bármikor lemondhatod az e-mailek alján található linkre kattintva.

Férfi blog

A spirituális férfi | AZ1.HU
Férfi blog

A spirituális férfi

Mit jelent a mai racionális, logikusan felépített világunkban spirituálisnak lenni? Miért segíthet hozzá bennünket egy kiegyensúlyozottabb élethez?

Tovább
"Három az egyben" tantra | AZ1.HU
Férfi blog

“Három az egyben” tantra

“Három az egyben”: érzékiség és érintés, testi egymásban levés és lelki összekapcsolódás. Egy tantra gyakorlat részletes leírása.

Tovább

ez is érdekelhet

Spirituális otthon | AZ1.HU

Az otthon mint spirituális élmény

Az otthonteremtés spirituális gyökerei ugyanannyira ősiek, mint maga az élet. Egy hely, ahol biztonságra és örömre lelhetünk. Mit jelképez?

Földbárka | AZ1.HU

Mi a földbárka?

Mit takar a földbárka kifejezés, és hogyan segíthet abban, hogy olcsó és fenntarható otthonokat építhessünk magunknak?