Ezrével menekülnek az örmények

Örmény katona a Hegyi-Karabah körüli harcokban | AZ1.HU
AZ1.HU

AZ1.HU

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
AZ1.HU

AZ1.HU

A Hegyi-Karabah körül néhány hete fellángolt háború újabb menekülthullámot generál. A török milicisták támogatásával indult azeri invázió már csak kilométerekre van Sztyepanakert-től, a régió legnagyobb városától, amit szinte kizárólag örmények laknak.

Az 50 ezer lakosú települést a szociális médiákban terjedő hírek szerint ma reggel óta több ezren próbálják elhagyni, a városból kivezető utak bedugultak az autóval menekülő emberektől.

Törökország 2018-ig hárommillió szír menekültet fogadott be, azóta azonban lezárta a határait, és az általa támogatott katonai akciókkal több százezres menekülthullámokat generált a környező országokban. A szíriai Afrin és Rojava kurd lakosainak elüldözése után most Hegyi-Karabah örmény lakosainak kell menekülniük.

A magyar kormány ugyan menekülteket nem fogad be, és szeret az iszlám térhódításával riogatni, de a konfliktusokban mégis az új-oszmán birodalmi álmokat dédelgető Törökország, ill. az általa támogatott Azerbajdzsán mellett áll.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

AZ1 figyelő

Nem szeretnél lemaradni arról, hogy szerintünk milyen fontos dolgok történtek a világban? Iratkozz fel, és heti egy alkalommal postázzuk az e-mail címedre az ingyenes AZ1 Figyelőt. 

Legújabb hírek

ez is érdekelhet