Botrány az osztrák parlamentben: pozitív a kóla koronavírus-tesztje

Botrány az osztrák parlamentben | AZ1.HU
AZ1.HU

AZ1.HU

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
AZ1.HU

AZ1.HU

Az osztrák közszolgálati televízió élőben közvetítette az osztrák parlament ülését, amikor az egyik felszólaló képviselő azt demonstrálta, ahogy az előtte álló pohár kólából vett minta percekkel később pozitív eredményt mutatott egy koronavírus-teszten. Michael Schnedlitz, az osztrák Szabadságpárt főtitkára ezzel azt szerette volna bemutatni, hogy a kormány használhatatlan tesztekre költött milliárdokat.

November második felében hasonló elven működő antigén-tesztekekkel végezték Magyarországon a pedagógusok tesztelését. Ausztriában egy hete kezdték el az emberek önkéntes alapú tömeges tesztelését azzal az antigén-teszttel, ami a videóban is szerepel.

A tesztet gyártó osztrák Dialab azzal védekezett a hibásan pozitív eredménnyel kapcsolatosan, hogy a tesztelés nem szabályosan, a használati útmutatásnak megfelelően lett elvégezve. Abban ugyanis világosan le van írva, hogy a levett mintát először egy ún. puffer-folyadékba kell mártani, ami gondoskodik arról, hogy a pH-érték ne befolyásolja az eredményt. Mivel ez itt nem történt meg, a kóla savtartalma reakcióba lépett az antigénnel.

A parlamenti képviselő demonstrációja egyet mindenképp megmutat: a tesztek csak szakszerűen elvégezve hozhatnak értékelhető eredményt.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

AZ1 figyelő

Nem szeretnél lemaradni arról, hogy szerintünk milyen fontos dolgok történtek a világban? Iratkozz fel, és heti egy alkalommal postázzuk az e-mail címedre az ingyenes AZ1 Figyelőt. 

Legújabb hírek

ez is érdekelhet