Átláthatatlan a helyzet Örményországban

Örményország kapitulált | AZ1.HU
Siewert András

Siewert András

Olvasási idő: < 1 perc
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Siewert András

Siewert András

Néhány órával azután, hogy azeri erők – állításuk szerint tévedésből – az örmény légtérben lelőtték az orosz hadsereg harci helikopterét, Nikol Pashinyan örmény miniszterelnök bejelentette, hogy Oroszország közvetítésével aláírtak egy békemegállapodást Azerbajdzsánnal. A megállapodás szövegének közzététele után azonban kiderült, hogy Örményország lényegében kapitulál a Hegyi-Karabah kapcsán kialakult konfliktusban, és a terület teljen egészében visszakerült Azerbajdzsán fennhatósága alá. Oroszország vállalta, hogy békefenntartókat küld a régióba a fegyverszünet betartatására. Putyin orosz elnök még az éjjel folyamán személyesen jelentette be a megállapodás lényegi elemeit.

A bejelentés utáni éjszakai órákban tüntetések kezdődtek Örményország fővárosában a megállapodás ellen, a dühös tömeg behatolt kormányzati épületekbe is, és többek között Ararat Mirzoyant, az örmény parlament szóvívőjét is összeverték.

Örmény tüntetők a jereváni parlamentben | AZ1.HU

Szintén az éjszakai órákban több örmény katonai egység parancsnoka közleményben jelentette be, hogy nem fogadják el Örményország kapitulációját, és fegyveres ellenállásra szólítottak fel. A reggeli órákra örmény biztonsági erők vették körbe a jereváni parlament épületét, hogy megakadályozzák az éjszakaihoz hasonló eseményeket.

Már az éjszaka folyamán orosz katonai egységek érkeztek Hegyi-Karabah területére, ebből arra lehet következtetni, hogy Oroszország készült a katonai lépésre.

[Címlapfotó: Stanislav Krasilnikov/TASS]

Hasznosnak találtad, amit olvastál? Köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal.

Biztosan feltűnt, hogy az oldalunkon nincsenek reklámok. Szeretnénk tisztán átadni azokat az üzneteket, amiket fontosnak tartunk. Ugyanebből kifolyólag valamennyi rendezvényünk is ingyenes. Az egyesületünk részére nyújtott támogatások, adományok teszik lehetővé, hogy ez a jövőben is így maradjon.

Köszönjük, ha te is TÁMOGATSZ bennünket.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

AZ1 hírlevél

Nem szeretnél lemaradni az oldalunkon megjelenő legújabb írásokról, a tervezett rendezvényeinkről? Iratkozz fel a hírlevelünkre, és időszakosan (max. 2 hetente egy alkalommal) kapsz tőlünk egy összefoglalót.

A hírlevelet bármikor lemondhatod az e-mailek alján található linkre kattintva.

Férfi blog

A spirituális férfi | AZ1.HU
Férfi blog

A spirituális férfi

Mit jelent a mai racionális, logikusan felépített világunkban spirituálisnak lenni? Miért segíthet hozzá bennünket egy kiegyensúlyozottabb élethez?

Tovább
"Három az egyben" tantra | AZ1.HU
Férfi blog

“Három az egyben” tantra

“Három az egyben”: érzékiség és érintés, testi egymásban levés és lelki összekapcsolódás. Egy tantra gyakorlat részletes leírása.

Tovább

ez is érdekelhet

Spirituális otthon | AZ1.HU

Az otthon mint spirituális élmény

Az otthonteremtés spirituális gyökerei ugyanannyira ősiek, mint maga az élet. Egy hely, ahol biztonságra és örömre lelhetünk. Mit jelképez?

Földbárka | AZ1.HU

Mi a földbárka?

Mit takar a földbárka kifejezés, és hogyan segíthet abban, hogy olcsó és fenntarható otthonokat építhessünk magunknak?