A vonzás és a taszítás érzelmei

A vonzás és taszítás érzelmei | AZ1.HU
AZ1.HU

AZ1.HU

Olvasási idő: < 1 perc
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
AZ1.HU

AZ1.HU

A Földanya tantra elsősorban érzelmi energiák felszabaditására, átalakítására, hasznosítására épít. Kétféle érzelmi működést különböztetünk meg, a vonzást ill. a taszítást jelző érzelmeket. Ebben maga az érzelem lényegében csak egy jelzés, hogy milyen minőségű pszichés energia kapott teret bennünk. Az energia hat testi szinten is, aktiválja az adott érzelmi működéshez társítható hormonokat.

A kétféle érzelmi működést további 7-7 részre osztjuk, ezek a Földanya tantrában lényeges szerepet játszó energiák érzelmi megnyilvánulásai. A vonzás alapvető érzelmei a: bizalom, öröm, lelkesedés, együttérzés, hála, kíváncsiság, harmónia.

A vonzás: érzelmi harmónia. A taszítás: érzelmi diszharmónia

Ha az energiák túl- ill. alulműködnek, kibillenünk az egyensúlyi állapotból, és megjelennek az ezt jelző taszító, elkülönítő érzelmek. A bizalom esetében a bizonytalanság vagy épp az elbizakodottság, az öröm esetében a bűntudat vagy a függőség. Az alábbi táblázatban összefoglaltuk az összes kapcsolódó érzelmet néhány olyan fogalommal kiegészítve, amik segítenek megérteni a kapcsolódó energia minőségét.

A vonzás és taszítás érzelmei | AZ1.HU

Hasznosnak találtad, amit olvastál? Köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal.

Biztosan feltűnt, hogy az oldalunkon nincsenek reklámok. Szeretnénk tisztán átadni azokat az üzeneteket, amiket fontosnak tartunk. Ugyanebből kifolyólag valamennyi rendezvényünk is ingyenes. Az egyesületünk részére nyújtott támogatások, adományok teszik lehetővé, hogy ez a jövőben is így maradjon.

Köszönjük, ha te is TÁMOGATSZ bennünket.

AZ1 hírlevél

Nem szeretnél lemaradni az oldalunkon megjelenő legújabb írásokról, a tervezett rendezvényeinkről? Iratkozz fel a hírlevelünkre, és időszakosan (max. 2 hetente egy alkalommal) kapsz tőlünk egy összefoglalót.

A hírlevelet bármikor lemondhatod az e-mailek alján található linkre kattintva.

Férfi blog

Tudatossá válni a gyermekekre | AZ1.HU
A tudatos férfi

Tudatossá válni a gyermekekre

Tanuljunk meg tudatosak lenni arra, hogy amit teszünk, hogyan hathat a gyerekekre. Mi az a karma, amit tudatlanságunkban ráterhelünk a jövőre.

Tovább
A spirituális férfi | AZ1.HU
A tudatos férfi

A spirituális férfi

Mit jelent a mai racionális, logikusan felépített világunkban spirituálisnak lenni? Miért segíthet hozzá bennünket egy kiegyensúlyozottabb élethez?

Tovább
"Három az egyben" tantra | AZ1.HU
A tudatos férfi

“Három az egyben” tantra

“Három az egyben”: érzékiség és érintés, testi egymásban levés és lelki összekapcsolódás. Egy tantra gyakorlat részletes leírása.

Tovább

ez is érdekelhet

Tantra és meditáció | AZ1.HU

Tantra és meditáció

A meditáció és a tantra élményének összekapcsolása a tudati fejlődés és a lelki mélységeink felfedezésének új dimenzióit tárja fel.

Egy-Lélek kapcsolatok | AZ1.HU

Légy a társam a lélek útján

Társakat találni a lélek útján az egyik legnagyobb kihívás. Nincs hozzá “kézikönyv”, a saját tapasztalatainkból próbálunk okulni.