Az angol gyógyszerfelügyelet nem ajánlja allergiásoknak a vakcinát

Figyelmeztetés allergiásoknak az angol gyógyszerfelügyelettől | AZ1.HU
AZ1.HU

AZ1.HU

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
AZ1.HU

AZ1.HU

Bejárta a magyar sajtót is a hír, hogy Nagy-Britannia engedélyezte elsőként a Pfizer/Biontech által fejlesztett Covid-vakcinát, az oltások meg is kezdődtek. Néhány nap elteltével azonban egy egészségügyi incidens miatt az angol gyógyszerfelügyelet MHRA (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency), amely december 2-án kiadta az engedélyt a vakcina használatára, elővigyázatosságból figyelmeztette a komolyabb gyógyszer- vagy élelmiszer allergiákkal rendelkezőket: ne adassák be maguknak az oltást.

Angliában a rizikócsoportoknál kezdték az oltási kampányt, ennek keretében kapják meg a Covid-19 elleni szérumot az egészségügyi szolgálat (NHS) alkalmazottjai. Két kollégájuknál az oltás anafilaxiás sokkot váltott ki, kórházi kezelésre szorultak, de már jobban vannak – mondta Stephen Powis, az NHS vezetője.

Az MHRA az ilyenkor szokásos módon jelezte a vakcina fejlesztője felé a kialakult problémát. A Pfizer által publikált tanulmányokból – ezekről mi is írtunk – kiderül, nem vizsgálták külön a vakcina hatását allergiásoknál.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

AZ1 figyelő

Nem szeretnél lemaradni arról, hogy szerintünk milyen fontos dolgok történtek a világban? Iratkozz fel, és heti egy alkalommal postázzuk az e-mail címedre az ingyenes AZ1 Figyelőt. 

Legújabb hírek

ez is érdekelhet