Az angol gyógyszerfelügyelet nem ajánlja allergiásoknak a vakcinát

Figyelmeztetés allergiásoknak az angol gyógyszerfelügyelettől | AZ1.HU
AZ1.HU

AZ1.HU

Olvasási idő: < 1 perc
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
AZ1.HU

AZ1.HU

Bejárta a magyar sajtót is a hír, hogy Nagy-Britannia engedélyezte elsőként a Pfizer/Biontech által fejlesztett Covid-vakcinát, az oltások meg is kezdődtek. Néhány nap elteltével azonban egy egészségügyi incidens miatt az angol gyógyszerfelügyelet MHRA (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency), amely december 2-án kiadta az engedélyt a vakcina használatára, elővigyázatosságból figyelmeztette a komolyabb gyógyszer- vagy élelmiszer allergiákkal rendelkezőket: ne adassák be maguknak az oltást.

Angliában a rizikócsoportoknál kezdték az oltási kampányt, ennek keretében kapják meg a Covid-19 elleni szérumot az egészségügyi szolgálat (NHS) alkalmazottjai. Két kollégájuknál az oltás anafilaxiás sokkot váltott ki, kórházi kezelésre szorultak, de már jobban vannak – mondta Stephen Powis, az NHS vezetője.

Az MHRA az ilyenkor szokásos módon jelezte a vakcina fejlesztője felé a kialakult problémát. A Pfizer által publikált tanulmányokból – ezekről mi is írtunk – kiderül, nem vizsgálták külön a vakcina hatását allergiásoknál.

Hasznosnak találtad, amit olvastál? Köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal.

Biztosan feltűnt, hogy az oldalunkon nincsenek reklámok. Szeretnénk tisztán átadni azokat az üzneteket, amiket fontosnak tartunk. Ugyanebből kifolyólag valamennyi rendezvényünk is ingyenes. Az egyesületünk részére nyújtott támogatások, adományok teszik lehetővé, hogy ez a jövőben is így maradjon.

Köszönjük, ha te is TÁMOGATSZ bennünket.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

AZ1 hírlevél

Nem szeretnél lemaradni az oldalunkon megjelenő legújabb írásokról, a tervezett rendezvényeinkről? Iratkozz fel a hírlevelünkre, és időszakosan (max. 2 hetente egy alkalommal) kapsz tőlünk egy összefoglalót.

A hírlevelet bármikor lemondhatod az e-mailek alján található linkre kattintva.

Férfi blog

A spirituális férfi | AZ1.HU
Férfi blog

A spirituális férfi

Mit jelent a mai racionális, logikusan felépített világunkban spirituálisnak lenni? Miért segíthet hozzá bennünket egy kiegyensúlyozottabb élethez?

Tovább
"Három az egyben" tantra | AZ1.HU
Férfi blog

“Három az egyben” tantra

“Három az egyben”: érzékiség és érintés, testi egymásban levés és lelki összekapcsolódás. Egy tantra gyakorlat részletes leírása.

Tovább

ez is érdekelhet

Spirituális otthon | AZ1.HU

Az otthon mint spirituális élmény

Az otthonteremtés spirituális gyökerei ugyanannyira ősiek, mint maga az élet. Egy hely, ahol biztonságra és örömre lelhetünk. Mit jelképez?

Földbárka | AZ1.HU

Mi a földbárka?

Mit takar a földbárka kifejezés, és hogyan segíthet abban, hogy olcsó és fenntarható otthonokat építhessünk magunknak?