17 milió nyércet puszítanak el egy koronavírus mutáció miatt

Tizenhétmillió nyércet puszítanak el egy koronavírus mutáció miatt | AZ1.HU
AZ1.HU

AZ1.HU

Olvasási idő: < 1 perc
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
AZ1.HU

AZ1.HU

Nyércekben mutatták ki a koronavírusnak egy új mutációját, amely komoly veszélyt jelenthet a közegészségügyre és a Covid-19 elleni vakcina-fejlesztés sikerére. “Ez egy komoly veszélyforrás az egész világra nézve” – nyilatkozta szerdán Mette Frederiksen, dán miniszterelnök. A mutáció már emberekre is átterjedt, eddig 12 dán állampolgárnál mutatták ki. Emiatt a dán kormány elrendelte az ország teljes nyérc állományának azonnali elpusztítását.

Az eset miatt egyben elszigetelik a környezetétől Dániának azt a részét, ahol a mutáció elkezdett átterjedni emberekre. A válsághelyzet azután alakult ki, hogy a a vakcina-kutatásért felelős dán Állami Oltóanyag Intézetben (State Serum Institute) kimutatták: az állatokban mutálódott koronavírus olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami veszélyeztetheti az egész világon zajló vakcina-fejlesztések hatékonyságát, mivel a mutációra az emberi szervezet nem reagál antitest-képződéssel.

Eddig 207 nyérc-farmon mutatták ki a fertőzést, a dán miniszterelnök szerint így már nem tartható helyi keretek között a vírus terjedése. “A most talált mutáció kapcsán komoly felelősségünk van az egész világgal szemben. Emiatt az esetet nagyon komolyan kell vennünk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk a terjedését” – mondta Mette Frederiksen.

Ezért mintegy 17 millió nyércet pusztítanak el a katonaság bevetésével Dániában, az ország eddig a világ legnagyobb nyérc-prém előállítójának számított. “Nehéz szívvel hoztuk ezt a döntést. De szükség volt rá” – tette hozzá a dán miniszterelnök.

[Fotó: Johan Gadegaard / Ritzau Scanpix]

Hasznosnak találtad, amit olvastál? Köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel, barátaiddal.

Biztosan feltűnt, hogy az oldalunkon nincsenek reklámok. Szeretnénk tisztán átadni azokat az üzneteket, amiket fontosnak tartunk. Ugyanebből kifolyólag valamennyi rendezvényünk is ingyenes. Az egyesületünk részére nyújtott támogatások, adományok teszik lehetővé, hogy ez a jövőben is így maradjon.

Köszönjük, ha te is TÁMOGATSZ bennünket.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email

AZ1 hírlevél

Nem szeretnél lemaradni az oldalunkon megjelenő legújabb írásokról, a tervezett rendezvényeinkről? Iratkozz fel a hírlevelünkre, és időszakosan (max. 2 hetente egy alkalommal) kapsz tőlünk egy összefoglalót.

A hírlevelet bármikor lemondhatod az e-mailek alján található linkre kattintva.

Férfi blog

A spirituális férfi | AZ1.HU
Férfi blog

A spirituális férfi

Mit jelent a mai racionális, logikusan felépített világunkban spirituálisnak lenni? Miért segíthet hozzá bennünket egy kiegyensúlyozottabb élethez?

Tovább
"Három az egyben" tantra | AZ1.HU
Férfi blog

“Három az egyben” tantra

“Három az egyben”: érzékiség és érintés, testi egymásban levés és lelki összekapcsolódás. Egy tantra gyakorlat részletes leírása.

Tovább

ez is érdekelhet

Spirituális otthon | AZ1.HU

Az otthon mint spirituális élmény

Az otthonteremtés spirituális gyökerei ugyanannyira ősiek, mint maga az élet. Egy hely, ahol biztonságra és örömre lelhetünk. Mit jelképez?

Földbárka | AZ1.HU

Mi a földbárka?

Mit takar a földbárka kifejezés, és hogyan segíthet abban, hogy olcsó és fenntarható otthonokat építhessünk magunknak?